Avbytare: Sebastian Lindahl, Victor Larsson, Carl Odell, Fredrik Odell och Johannes Jönsson (mv).

Rickard Andersson ut - Sebastian Lindahl in 45 min
Philip Mattsson ut - Victor Larsson in 56 min
André Andersson ut - Carl Odell in 81 min

MATCHKOMMENTARER
Efter storsegern senast borta mot FC Trelleborg (2-7) så var det ett ÖT Smygehuk gäng fullt med självförtroende som gärna ville upprepa premiäromgångens 3-1 seger mot BK Höllviken. ÖT Smygehuk saknade Patrik Lippe som var avstängd men Philip Mattsson var åter tillgänglig efter skada och ersatte på högerbacken. BK Höllviken inledde piggast och i den 11:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett skott från nära håll. I den 15:e minuten räddar Izzettin Adigüzel igen på ett skott från 16-meterslinjen. I den 16:e minuten slår Oliver Wilson en hörna som är nära att resultera i ett mål men bollen går ut till en ny hörna. Oliver Wilson slår hörnan snett bak till en omarkerad Johan Hellström utanför straffområdet och Johan skjuter men skottet touchar en Höllvikenspelare och resulterar i en tredje hörna på raken. Oliver Wilson lyfter in en ny hörna där Rickard Andersson skarvar och Höllviken kan rädda på mållinjen. Nu känner vi att vi är på gång efter en tam inledning. I den 26:e minuten spelar Johan Hellström upp bollen mot Oliver Oliveros som tar sig förbi två försvarare och skjuter från dålig vinkel där målvakten räddar ut till hörna. Oliver Wilson slår hörnan där en Höllvikenspelare nickar klockrent i stolpen. Nära 0-1 ledning för ÖT Smygehuk där. I den 27:e minuten gör Johan Hellström matcherns prestation då han från vänster dribblar sig förbi tre motståndare innan han avlossar ett jätteskott från 20 meter som tar i kryssribban och ut. Det solonumret var värt ett bättre öde. Otur med ramträffar gånger två för bortalaget nu. I den 43:e minuten slår André Andersson en fin crosspassning till Vasko Mitrovic som elegant tar ner på bröstet och går förbi försvararen och drar iväg ett volleyskott från straffområdeslinjen men bollen far över målet. Vasko visste nog inte hur fri han var där och kunde drivit närmre mål. I den 44:e minuten slår Johan Hellström ett bra inlägg där Rickard Andersson i bra läge ska sätta skallen på bollen men det blir bara en nätt touch och chansen rinner ut i sanden. I paus byts en halvkrasslig Rickard Andersson ut och in kommer Sebastian Lindahl. I den 47:e minuten driver Oliver Oliveros in från högerkanten och drar iväg ett vänsterskott som målvakten räddar. I den 50:e minuten spelar Oliver Oliveros ut bollen till Johan Hellström till vänster där Johan tar sig in i banan och skjuter ett bra skott mot bortre stolpen där målvakten lyckas boxa bort. I den 52:a minuten kommer BK Höllviken 2 mot 1 där spelaren till höger har bollen. Han satsar på ett avslut själv men får på en riktigt dålig träff men skottet blir istället till en perfekt passning då bollen når hans lagkamrat som i starkt misstänkt offsideposition slår bollen in i nät till 1-0. I den 54:e minuten driver förre ÖT spelaren Martin Silvhed in från höger och drar iväg ett vänsterskott som sitter snyggt intill bortre stolpen utan chans för Izzettin Adigüzel till 2-0. Stor respekt till Martin som tydligt visade att han INTE ville fira målet. I den 56:e minuten byts Philip Mattsson ut med krampkänning och in kommer Victor Larsson. I den 61:a minuten slår Oliver Wilson en ny hörna mot bortre stolpen där Christian Ahlström når högst och nickar ner i backen mot bortre stolpen men där bollen studsar precis utanför. I den 67:e minuten tar en Höllvikenspelare sig förbi vårt försvar och ensam med den utrusande Izzettin Adigüzel chippar han snyggt bollen över Izze och in i mål till 3-0 och ridå ner. I den 73:e minuten dribblar Oliver Oliveros i straffområdet och släpper bollen snett bak till en fri Oliver Wilson som drar på direkt men avslutet går mitt på målvakten. I den 81:a minuten byts André Andersson ut med kramp och in kommer Carl Odell. I den 87:e minuten prickar BK Höllviken ribban. I den 88:e minuten slår Oliver Oliveros ett inlägg mot Vasko Mitrovic som kastar sig och språngnickar men bollen går precis över målet. I den 90:e minuten bryter Vasko Mitrovic fram och skjuter ett skott som målvakten räddar. Matchen slutar med en 3-0 förlust. Spelmässigt hade BK Höllviken lite mer boll än oss men chansmässigt var det jämt. Prickade vi inte trävirket så lyckades vi istället pricka målvakten. Nya tar efter sommarledigheten! I nästa match väntar Svedala IF på lördagen den 2:a augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.